Nieuws over de UU en het studentenleven Lees online
bestuursbeurzen
 

Hallo !

This newsletter also contains articles in English

In deze DUB-nieuwsbrief: de Utrechtse besteding van de basisbeursmiljoenen, focus op uitblinkers zorgt voor stress bij andere studenten en een escape room voor docenten.Allereerst
        

Gigantische walvis van afvalplastic komt uit Brugge naar Utrecht met dank aan REBO-hoogleraar.

Universiteit vult basisbeursmiljoenen aan met extra investeringen. 'Studenten moeten er iets van merken.' Discussie Universiteitsraad: extra geld voor minder 'witte' universiteit of niet?

Afgestudeerden kunnen hun blanco bulkokers inwisselen voor UU-koker.

Meedoen aan de campuscolumnist-wedstrijd 2019 kan nog tot 1 december. Lees het interview met de huidige campuscolumnist Michiel Hekkens over zijn worstelingen en dingen waar hij trots op is.

Ook tijdens de volgende tentamenperiode alleen UU’ers in de bieb.

Studenten mogen een tentamen missen voor WOinActie.

Filmopnames zorgen voor onrust op Cambridgelaan.

Aarzeling HU veroorzaakt vertraging ondertekening gedragscode studentenclubs.

Middelburgse studenten lagen onder vuur vanwege roetveegpieten.

De UU krijgt geen jokerregeling waarmee studenten één keer per jaar een voldoende kunnen herkansen.Studenten

‘Schijnwerpers op uitblinkende studenten zorgen voor stress bij andere studenten’Wie aan de universiteit studeert, moet de lat hoog leggen voor zichzelf. Dat beeld dragen universiteiten uit. Maar is het niet gevaarlijk om 'superstudenten' als voorbeeld neer te zetten?

Studieverenigingen krijgen scherpere alcoholregels door gedragscode. DUB ging om de tafel met zes studieverenigingen.

Er is een nieuw monument onthuld voor oorlogsslachtoffers van studentenvereniging Unitas S.R.De cartoon van Niels Bongers: Gedragscode studieverenigingen.
 

DUBstagram: Cadeautje.Onderwijs

Wat leuk is in de escape room, kan goed werken in je onderwijsDocenten van de UU wagen zich dit jaar in een spel waarbij ze een wat al te enthousiaste 'techie' moeten bevrijden. Leuk voor de teamspirit, maar de ambitie van de makers gaat verder: het vernieuwen van onderwijs.

Leven lang leren: Nederlander volgt veel cursussen in weinig uren.

Een mastertitel biedt lang niet altijd evenveel kansen op de arbeidsmarkt. Met deze opleidingen vind je het snelst een vaste baan met een goed salaris.DUB on Tour bij Geo- en Bètawetenschappen

Studievereniging Unitas Pharmaceuticorum wint fotowedstrijd DUB on TourEén van de activiteiten tijdens de DUB on Tour was een fotowedstrijd voor de studieverenigingen van de Bèta- en Geofaculteit. Farmaciestudenten van Unitas Pharmaceuticorum wisten de meeste likes te verzamelen.

Tussen 2012 en de zomer van 2018 werden deze bijzondere laboratoria op de foto gezet. DUB blikt terug.

Isabel Arends over haar eerste maanden als decaan aan de faculteit Bètawetenschappen en over de ambities voor de toekomst. 
English

Law professor brings art installation ‘The Whale’ from Bruges to UtrechtFrom January to June, 2019, a giant whale made from 5 tonnes of plastic waste will jump up from the water in front of TivoliVredenburg.

Students allowed to skip their exams without repercussions for WOinActie.

Between 2012 and the summer of 2018, many laboratories of the Faculty of Sciences and Geosciences were photographed by DUB photographers. Watch the photo's.

Isabel Arends has been dean of the Utrecht Faculty of Science since July. She presented her findings to date and her ambitions for the coming years.

What binds the Science and Geoscience Faculties?

Students in Middelburg face criticism over ‘soot’ Black Petes.


 
Wat je verder nog moet lezen   


Minister: genderbias cum laude promovendi tegengaan door trainingen

De beoordeling van wetenschappers gaat op de schop.

CDA-minister Hoekstra vindt renteverhoging studieschuld verdedigbaar

Zaak Vindicat: geen werkstraf maar boete voor Wouter B.

Alle inspanningen van tegenstanders ten spijt is de renteverhoging op studieschulden niet van tafel

Driehonderd demonstranten liepen door Den Haag om te protesteren tegen de stijgende studiekosten.
Blogs en opinies
 

Docent Jeroen Vermeulen probeert samen met zijn studenten academische literatuur te lezen. Niet heel gebruikelijk. Wat heeft hij geleerd van zijn onderwijsexperiment?

Een journaliste vroeg hoogleraar Hans Clevers naar een mooi voorbeeld van een gedachtenexperiment in de biologie. Hij kwam terecht bij Darwin en Hubrecht.

Acht wetenschappers leggen uit waarom zij vinden dat je WOinActie moet steunen.

Frank Miedema, voorzitter van het Open Science Platform van de UU, legt uit waarom hij data net zo belangrijk vindt als publicaties.

Gratiesj!

Het boekje Quo Vadis Alma Mater gaat over de universiteit van vroeger, nu en de toekomst en is geïllustreerd met de tekeningen van onze eigen cartoonist Niels Bongers. DUB mag drie exemplaren weggeven!

Enfin


Het zal je maar gebeuren: een tentamen statistiek op Sinterklaasavond.


Over deze nieuwsbrief
DUB is de onafhankelijke nieuws- en opiniesite van de Universiteit Utrecht. De nieuwsbrief verschijnt iedere twee weken en bevat een selectie van de artikelen die gepubliceerd worden op dub.uu.nl.
Afmelden
 
DUB op social media