Experimenteren met nieuwe onderwijsvormen Lees online
Universiteit UtrechtKom naar het TLL Herfstfestival op 30 november!
Ervaar hoe je kennisclips effectief inzet in je onderwijs. Ontsnap, als het je lukt, uit een educatieve escape room, of leer hoe je digitale tools als scalable learning en peerfeedback in kunt zetten in collegezaal of klaslokaal.

Dit is een greep uit het programma van het Teaching & Learning Lab Herfstfestival op vrijdagmiddag 30 november voor docenten, studenten, scholieren en iedereen die meer wil weten over de innovatie van zowel voortgezet als hoger onderwijs. Ook vertegenwoordigers van Europese topuniversiteiten, verenigd in de League of European Research Universities, zullen deelnemen.

De inschrijving voor het Herfstfestival is gratis. Schrijf je snel in.
inschrijven en programma
Moet je een instructiefilmpje enthousiast inspreken?
Er is al veel onderzoek gedaan naar hoe je instructiefilmpjes het beste kunt ontwerpen. Esmee Mocking deed tijdens haar master Onderwijswetenschappen aan de Universiteit Utrecht onderzoek naar enthousiasme: Verhoogt een enthousiaste spreker in een instructiefilmpje de leeropbrengsten en aandacht? Ze maakte hierbij onder andere gebruik van eye-tracking.
Lees meer
Kennisclips door studenten
Ben je nieuwsgierig naar de effecten van cafeïne, de gevaren van rauwvleesvoeding voor dieren of waarom het belangrijk is dat we ons bewust zijn van de extinctievortex als het gaat over conservatie van diersoorten? Bekijk dan de korte kennisclips die studenten aan het Freudenthal Instituut gemaakt hebben.
Lees meer
Docenten vinden de weg naar het TLL
Docenten die hun onderwijs willen innoveren vinden in toenemende mate hun weg naar het TLL. Ze experimenteerden met opstellingen van tafels en stoelen, interactive whiteboards en beamers of namen in de studio clips op met het doorzichtige Lightboard.
De interactieve muur werd veel gebruikt voor brainstorms tijdens studenten-challenges en trainingen, en de observatiecamera's voor onderwijsonderzoek.
Lees het TLL jaarverslag 2017
Meer nieuws
Agenda
11 oktober           TLL Inspiratiecafé
18 oktober TLL Open Lab
8 november TLL Inspiratiecafé
15 november TLL Open Lab
30 november TLL Herfstfestival
13 december TLL Inspiratiecafé
20 december TLL Open Lab
 
 
 
Het Teaching & Learning Lab (TLL) is een onderwijslab voor docenten in het voortgezet en hoger onderwijs, leerlingen, studenten, didactisch onderzoekers en bedrijven. Het TLL is een initiatief van het Freudenthal Instituut en Educate-it, partners in het Centre for Academic Teaching van de Universiteit Utrecht.
Over deze nieuwsbrief
De TLL nieuwsbrief verschijnt vier keer per jaar.
U heeft aangegeven of u nieuws voor VO, HO of
allebei wilt ontvangen.
Aanmelden
Afmelden
Voorkeuren wijzigen
Contact
teachingandlearninglab@uu.nl
teachingandlearninglab.nl

Privacyverklaring