Experimenteren met nieuwe onderwijsvormen Lees online
Universiteit UtrechtTLL Herfstfestival op donderdag 21 november 2019
TLL Herfstfestival 2019
Voor iedereen die betrokken is bij de innovatie van voortgezet en hoger onderwijs: zet het TLL Herfstfestival 2019 vast in je agenda. Het Herfstfestival zal plaatsvinden op donderdagmiddag 21 november 2019, op de campus van de Universiteit Utrecht.
Meer informatie over het programma volgt later in het voorjaar.
Lees meer
Van pilot in het TLL naar nieuwe onderwijsruimte op de Universiteit Utrecht
Pilot in het TLL naar nieuwe onderwijsruimte op de UU
Toen docent Jasper van Winden experimenteerde met een flipped classroom in zijn onderwijs, kwamen de activerende werkvormen niet goed uit de verf, omdat hij lesgaf in traditionele zalen met stoelen in rijen en hijzelf bij het bord stond. Hij heeft daarom gedurende twee jaar voor zijn onderwijs het Teaching & Learning Lab omgebouwd tot Active Learning Classroom (ALC). Dit was zo succesvol dat Van Winden nu bij de Universiteit Utrecht een onderwijsruimte heeft laten ombouwen tot ALC.
Lees meer
Patronen wijzen ons de weg! Terugblik op inspiratiecafé met Christian Köppe
Christian Köppe inspiratiecafé
Op 14 februari liet Christian Köppe, informaticadocent en onderzoeker aan de Universiteit Utrecht, in het TLL inspiratiecafé zien hoe patterns kunnen worden gebruikt om van onderwijspraktijken te leren. Wereldwijd onderzoeken wetenschappers in tal van disciplines het patroon achter succes, in de verwachting daarvan te kunnen leren.
Lees meer
Kennisclips masterstudenten
Kennisclips mastercursus CSP
Wil je weten wat het verschil tussen absorberen en adsorberen is? Of hoe virussen zich verspreiden? Bekijk dan vier kennisclips die recent gemaakt zijn door masterstudenten aan de Universiteit Utrecht.
Lees meer
Onderwijsonderzoek bijeengebracht in gratis boek
Onderwijsonderzoek op de schouders van reuzen
Hoe zorgt een leraar ervoor dat het werkgeheugen van leerlingen niet overbelast raakt? En hoe geeft een docent goede feedback? Deze en andere onderwijsvraagstukken worden beantwoord in ‘Op de schouders van reuzen’, een boek dat 24 wetenschappelijke kernartikelen uit de cognitieve en onderwijswetenschappen vertaalt naar de dagelijkse lespraktijk.
Lees meer
Uw bijdrage in de nieuwsbrief?
Bijdrage TLL nieuwsbrief
Hoe werkt u aan de innovatie van uw onderwijs? Graag brengen wij uw best practices onder de aandacht op onze website en/of in onze nieuwsbrief.

Stuur uw bijdrage naar teachinglearninglab@uu.nl
Agenda
11 april TLL Inspiratiecafé
9 mei TLL Inspiratiecafé
13 juni TLL Inspiratiecafé
21 november TLL Herfstfestival
 
 
 
Het Teaching & Learning Lab (TLL) is een onderwijslab voor docenten in het voortgezet en hoger onderwijs, leerlingen, studenten, didactisch onderzoekers en bedrijven. Het TLL is een initiatief van het Freudenthal Instituut en Educate-it, partners in het Centre for Academic Teaching van de Universiteit Utrecht.
Over deze nieuwsbrief
De TLL nieuwsbrief verschijnt vier keer per jaar.
U heeft aangegeven of u nieuws voor VO, HO of
allebei wilt ontvangen.
Aanmelden
Afmelden
Voorkeuren wijzigen
Contact
teachinglearninglab@uu.nl
teachinglearninglab.nl

Privacyverklaring