Interview met Carla Costa over digitale toetsing en feedback
 
Lees online
Universiteit Utrecht
 
Nieuwsbrief REBO Educate-it 
Januari 2018
 
 
Carla Costa: “Bespaar tijd en focus op wat belangrijk is: het leren”

Sinds dit collegejaar gebruikt Carla Costa (U.S.E.) de teaching tools Revisely en Remindo in haar onderwijs. Op welke wijze hebben deze tools voor digitale feedback en digitaal toetsen haar onderwijs veranderd? Carla deelt haar ervaringen.
Lees meer       »
 
Kennisclips van collega's
Bekijk ter inspiratie kennisclips gemaakt door collega’s:

Meer voorbeelden                  »
 
Teaching Tool: TrainTool
 

Waar moet je op letten wanneer je een presentatie geeft of een interview afneemt? Met de app TrainTool kunnen studenten communicatievaardigheden eenvoudig online oefenen. De app legt de studenten in een filmpje een situatie voor. De studenten reageren hierop door een filmpje van zichzelf te maken via computer, tablet of smartphone en daarna net zo lang te oefenen totdat ze tevreden zijn. De student deelt de opname vervolgens met de rest van de groep en docent, die feedback kunnen geven.  
Meer informatie       »
 
Winter Course - ‘versterk je onderwijs met IT’
 

Heb jij al ideeën hoe je je onderwijs in 2018 gaat vormgeven? Begin het jaar goed met je collega’s en versterk je onderwijs met de Winter Course van Educate-it.

Datum en tijd: 30 januari en 1 februari 2018 van 09:30 tot 13:30 uur
Locatie: Drift 23
Voor wie?: Alle docenten die aan de slag willen met hun onderwijs

In twee dagdelen maak je kennis met verschillende IT-tools en maak je samen met een professional een ontwerp voor je eigen cursus waarbij je desgewenst IT inzet. Let op: er zijn slechts nog enkele plekken beschikbaar! Meer weten? Bekijk hier de trailer.
Schrijf je in        »
 
Goed idee? Vraag een innovatieproject aan!
  
Er zijn voortdurend nieuwe mogelijkheden om het onderwijs te verbeteren en te verrijken. Denk bijvoorbeeld aan serious games, experimenten met iPads of tools om de interactie in het onderwijs te bevorderen. Educate-it kan de uitvoering van dit soort innovatieve ideeën of experimenten financieel, technisch of didactisch ondersteunen. Maar hoe vraag je eigenlijk zo’n innovatieproject aan? 

Bekijk de animatie Het proces van een innovatieproject
 
Online modules
Wil je weten wat de UU precies onder Blended Learning verstaat, welke tools je voor Blended Learning kan inzetten en hoe je je onderwijs kan herontwerpen naar een blended learningvorm? 

Volg dan wanneer jij het wilt een van de (gratis) online modules:

 • Blended Learning
 • Toetsing
 • Kennisclips
 • Learning Analytics
 • Digitale feedback
Volg een online module       »
 
(Digitale) feedback in februari

Wat zijn kenmerken van goede feedback? Hoe maak je een onderbouwde keuze voor de inzet van (digitale) feedback in je (blended) onderwijs? Deze vragen staan centraal in de online module over digitale feedback. Volg de (gratis) module wanneer het jou uitkomt! 
 
Bij deze online module hoort de workshop ‘(Digitale) Feedback’ op 20 februari. In deze workshop ontwerp je een feedbackproces dat past bij jouw onderwijs. Schrijf je in

Wil je meer weten over de tools die de UU beschikbaar heeft voor peer feedback? Op 15 februari kan je kennismaken met tools als Revisely, Pitch2Peer en BlackBoard. Na een algemene introductie kun je een praktische workshop volgen over een tool naar keuze. Meld je aan!
 
Lights, camera, action!

Kennisclips zijn een manier om je onderwijs te innoveren en blended aan te bieden. Educate-it kan je helpen bij het maken van deze kennisclips en technische en didactische ondersteuning bieden. Zo kan je als docent zelf een filmpje opnemen in een van de vijf Do-It-Yourselfstudio’s op de Uithof en in de binnenstad. Wie weet sta jij in 2018 voor deze camera!  
Meer informatie       »
  Deze update bevat enkele verbeteringen waaronder:
Update Remindo

Eind november is een update van Remindo, de software voor digitale toetsen, uitgebracht. Deze update bevat enkele verbeteringen waaronder:
 • De vormgeving van het activiteitenoverzicht is sterk gewijzigd. Nog steeds kan groepsgewijs een toetsstart geaccordeerd worden, maar nu is ook meer detailinformatie beschikbaar tijdens de toets.
 • Het is mogelijk om notificaties per mail te ontvangen, wanneer een collega feedback op een vraag heeft gegeven. 
Benieuwd naar alle nieuwe functionaliteiten? Ga naar de supportsite
 
Educate-it 2018-2020
  
Het CvB investeert extra in het programma Educate-it voor verdere digitalisering van het universitaire onderwijs. Dit betekent dat de investering in onderwijsinnovatie tot en met 2020 wordt doorgezet en dat er ruimte komt voor de ondersteuning van een grotere groep docenten en studenten. Het doel van de nieuwe investering in Educate-it is om bij te dragen aan belangrijke UU-brede pijlers, zoals kleinschalig en activerend onderwijs. De ambitie om in 2020 85% van het onderwijs ‘blended’ aan te kunnen bieden moet hier een belangrijke rol in gaan spelen.
  Illustratie van vraagteken
Wist je dat: 
 • De eerste digitale editie van Juncto online te bekijken is?
 • Je je kunt abonneren op de YouTube-kanalen van REBO-collega’s en -studenten? Ontdek in hun vlogs hoe zij denken over onderwijsinnovatie.
 • Docenten die inmiddels Rijnsweerd als werklocatie hebben, voor het opnemen van e-lectures terecht kunnen bij de DIY-studio op het campusterrein (Decartes) of in de UB op de Uithof? Daarnaast is natuurlijk ook de DIY-studio op KNG80 nog steeds beschikbaar.
 • De MOOC Human Rights for Open Societies op 12 februari van start gaat? Bekijk de introductie en schrijf je in via Coursera! Daarnaast start er ook een editie op 7 mei, 3 september en 5 november.
 • Blended learning nu een onderdeel vormt van het docentontwikkelingstraject (BKO-traject)?
 • Het aantal digitale toetsen bij REBO ruim is verdubbeld  t.o.v. het afgelopen collegejaar (van 30 naar 71)?
 • Revisely is verbeterd op basis van de wensen en de ervaringen van docenten uit cursussen van het afgelopen studiejaar? Een update van de handleidingen vind je hier.
Logo REBO Educate-it
 
Programmateam REBO Educate-it
 • Caro Bliekendaal (programmamanager)
 • Nanette Verhulst (onderwijskundig adviseur)
 • Monique Veld (USBO)
 • Cecile Smid (RGL/Privaatrecht)
 • Lucky Belder (RGL/IER)
 • Thomas Riesthuis (RGL/SBR)
 • Leonie van Lent (RGL/Strafrecht)
 • Yolanda Grift (U.S.E.)
 • Roel Werelds (Key-user Onderwijsapplicaties)
 • Liesbeth Potters (informatiemanager)
 • Fleur Winnen (communicatie)
 • Yousef Assad (studentassessor REBO)
Ondersteuning nodig of vragen?
Neem contact op met Caro Bliekendaal

Bekijk de vorige versies van de nieuwsbrief.
 
Over deze nieuwsbrief
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een medewerker bent van de faculteit Recht, Economie, Bestuur en Organisatie.
Afmelden
Aanmelden
 
Contact

Caro Bliekendaal
Fleur Winnen